Borås Stad
Do-it-yourself-arenan för ungas innehåll!
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Youtube!
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Youtube!
Do-it-yourself-arenan för ungas innehåll!
Brygghuset
Borås Stad

KONST- OCH FOTOUtställning i Rum 116

Temp

Arrangera och bjud in till en vernissage i samband med din utställning. Efter vernissagen kan din utställning oftast hänga kvar på väggarna i upp till två veckor, samtidigt som rummet kan bokas och lånas ut för exempelvis möten och andra event.

Vem/vilka får ställa ut på Brygghuset?

Brygghusets utställningsmöjligheter gäller främst unga fotografer och konstnärer i åldern 16-29. Vi ställer inga konstnärliga krav och erbjuder alla som vill möjlighet att presentera idéer om egna D.I.Y-utställningar. Självklart ska alla utställningar stämma överens med våra etiska riktlinjer i Brygghusandan. Läs mer i vår Bokningspolicy.

Hur hänger jag upp min konst?

I rummet finns fyra vita utställningsväggar i plywood där du kan spika, häfta och montera din utställning (med viss reservation för väggen med projektorduken). Vid uppsättning av inramade verk i storlek A1 till A3 rekommenderar vi mindre spik. Om dina verk är tunga, kan du hänga/fästa dina verk med lina/vajer på befintliga krokar. Om du har papperskopior, foton eller teckningar i storlek A4 till A3, utan ramar, kan dessa fästas direkt på väggen med vanlig häftmassa. OBS! Medtag material och de verktyg som behövs för att få upp din utställning.

Film och bildspel

Om du vill visa film eller bildspel i samband med vernissagen, kan du koppla in dig via vår projektor. Kablar och adaptrar för mini-HDMI, Apple Lightning, displayport och VGA finns på plats men vi har inga datorer för utlåning.

När är det ledigt och bra att ställa ut?

Ibland är det många som vill ställa ut, därför är det bra om du kan vara lite flexibel med datum. Vi brukar rekommendera att arrangera och bjuda in till vernissage i samband med att något annat händer i huset samtidigt. Ett bra exempel är våra kreativa lördagshäng, Soupy Saturday, där vi mixar utställningar med livemusik, pop-up stores och annan kultur. Detta blir en bra win-win för samtliga arrangörer, som kan ta del av varandras publik.

Våra 4 bästa tips INFÖR EN UTSTÄLLNING – Vad behöver jag tänka på?

• Planera rätt från början. Du kommer att behöva tid innan för upphängning (gärna dagen innan), för själva vernissagen och för att plocka ner och hämta din utställning.

• Sammanställ alltid information om dig och din utställning. Dels till marknadsföringen, dels för att ha något tillgängligt i anslutning till utställningen. Oavsett om du vill sälja eller bara visa upp ditt skapande, ska det tydligt framgå att utställningen är "din".

• Marknadsför din utställning i god tid, gärna 3-4 veckor. Underskatta inte ditt eget nätverk och dina vänner! En eventsida och delade inbjudningar till alla dina vänner på Facebook är en mycket bra början. Brygghuset kan hjälpa till med att sprida information om din utställning på vår hemsida, Facebook och kalenderflyer.

• Gör vernissagen till något extra! Duka upp med enklare tilltugg och alkoholfri välkomstdrink. Fråga gärna vårt café om råd och tips. E-post: cafebrygghuset@boras.se

Försäljning och avgifter

Att ställa ut och sälja din konst på Brygghuset är helt kostnadsfritt. Tänk på att förbereda med information och prislista, så att det blir enkelt för besökarna att ta kontakt med dig efteråt. Brygghuset tar inget ansvar för din försäljning.

Är du 30+ är du fortfarande välkommen men under andra förutsättningar. Läs mer i vår Bokningspolicy för att kontrollera om din utställning hör hemma på Brygghuset.

» LÄS MER OM RUM 116

LOKALBOKNINGAR & FRÅGOR:

Tel: 033-35 58 55
E-post: brygghuset@boras.se
 

Bokningspolicy

FÖRFRÅGAN OM UTSTÄLLNING


DELA PÅ SOCIALA MEDIER

Temp
Temp
Temp
Temp
Temp

FACEBOOK

instagram

NYHETSBREV

Vill du ha koll på vad som händer på Brygghuset? Genom din anmälan ger du tillsvidare Brygghuset ditt samtycke att lagra ditt namn och e-post.