Borås Stad
Do-it-yourself-arenan för ungas innehåll!
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Youtube!
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Youtube!
Do-it-yourself-arenan för ungas innehåll!
Brygghuset
Borås Stad

BOKNINGSPOLICY

OBS! BRYGGHUSET ÄR STÄNGT! Vi tar inga bokningar just nu.

» HÅLL DIG UPPDATERAD OM LÄGET

D.I.Y - DO-IT-YOURSELF PÅ BRYGGHUSET

Du står för innehållet och vi för gratis lokaler + rådgivning. Du som har bokat lokal (en eller flera) har ansvar för "gör-det-självandet". Du tar emot dina besökare och lämnar lokalen städad och i ordning för de som har bokat efter dig. Under din bokade tid får du lov att möblera och anpassa lokalen, men kom ihåg att din bokade tid måste räcka till för såväl förberedelser som lokalåterställning.

BRYGGHUSANDAN

Ska respekteras av alla som vistas i huset.
"Tillsammans hjälps vi åt att hålla våra lokaler fria från brottslighet, våld, främlingsfientlighet, kränkningar, extremism, alkohol samt droger och liknande preparat. Vi skapar inte heller innehåll som förespråkar det. Det gäller i skrift, tal, musik, film samt andra medier och uttrycksformer."

ÅLDERSGRÄNSER

Brygghusets målgrupp är unga mellan 16 och 29 år, men du är mogen för Brygghuset redan det år du fyller 16. För barn och unga under 16 år, hänvisar vi främst till det stora utbud som finns inom Borås Stad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På Brygghuset är vi alltid tydliga med att det som händer i huset ska skapa nytta för vår målgrupp. Ibland skapas nyttan av unga, ibland av vuxna som gör saker för eller tillsammans med unga. Läs mer under Vanliga Frågor - FAQ / Åldersgränser.

ATT TÄNKA PÅ:

• I samband med din bokningsförfrågan vill vi alltid veta vem/vilka ni är, hur gamla ni är och vad lokalen ska användas till. För snabbast möjliga besked, ange alltid typ av aktivitet samt övrig information så att personalen förstår varför du vill boka.

• Vi kan inte garantera teknisk personal, men oftast finns vi med och visar hur du kopplar in mikrofoner eller din dator till projektor.

• Vi kan aldrig lova att det är helt tyst och lugnt.

• Väggar och lokaler används ibland till utställningar. Visa hänsyn och njut!

• Vi tackar nej till privata fester.

• Vid skadegörelse ställs alltid du som ansvarig bokare som ersättningsskyldig. Därför är det bra om du som bokar (alternativt målsman) har en giltig försäkring.

• Om du inte kommer i tid (inom 15 minuter) utan att meddela oss, kan någon annan ta över din bokning.

• Som ansvarig bokare måste du vara på plats under din bokade tid, samt meddela dina deltagare/besökare att checka in i vår iPad när de kommer.

• Alla bokningar bekräftas via mail.

• Vi förbehåller oss rätten att neka bokningar som ligger utanför vår verksamhetsidé.

ANTAL BOKNINGSTILLFÄLLEN

Vi erbjuder inte lokaler för fast verksamhet. Därför kan du boka in dig upp till max 6 st tillfällen där varje tillfälle hanteras som en separat bokning. Ibland gör vi undantag med fler tillfällen. Hör av dig om du har frågor.

För dig som vill boka danspass har vi begränsat tiden till max 2 timmar per pass. Läs mer under Danspass.

I ”Studio 14 Sound” och ”Studio 14 Media” kan du boka in dig upp till max 2 st tillfällen per bokning. Ett tillfälle = 4 timmar. Innan din första bokning tecknar du ett studioavtal. Läs mer under Studio 14 Länk till annan webbplats..

När du har förbrukat dina bokade tider kan du självklart boka nya.

FÖR DIG SOM BARA BEHÖVER ETT RUM

I vårt bokningssystem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du titta när det finns lediga tider.

Skicka en förfrågan via länkarna Boka ett rum eller Boka bion. Det går också bra att ringa 033-35 58 55, mejla brygghuset@boras.se eller titta förbi och be att få prata med någon i personalen. Om du har en aktiv bokningsanvändare, kan du logga in och skicka bokningsförfrågningar.

FÖR DIG SOM VILL ARRANGERA LITE STÖRRE EVENT

Använd gärna webbformuläret Presentera din idé. Om du behöver stöttning och hjälp i din planering, ta gärna hjälp av oss i personalen samt S.K.A.P.A-guiden – En eventplanerare framtagen för att inspirera och vägleda er som vill arrangera lite större saker.

Alla bokningar måste följa våra krav på säkerhet. Vid stora arrangemang ställer vi lite högre krav på dig som bokar, men oroa dig inte, vi hjälper dig med tips. Genomtänkt planering och säkerhet hör ihop. Vi ser gärna över texter och information innan publicering (exempelvis affisch och Facebook-event).

ANTAL PERSONER

Varierar beroende på vad lokalen används till, hur man möblerar och vad som händer i övriga delar av huset. Maxgränsen är 150 personer per våningsplan, men ytterst få bokningar klarar maxgränsen med våra krav på säkerhet.

Här följer några exempel:

Cafésalen med scen (plan 1). Max 120 personer:
Vanligtvis möblerad för c:a 50 personer. Kan om- och avmöbleras av dig som arrangör.
• Långbord / sittande: max 80 personer.
• Stolsrader för en föreläsning eller konsert: max 100 personer.
• Tömd lokal med ståplatser: 120 personer.

Stora Salen (plan 2). Max 120 personer:
Salen är tom när du kommer, men kan möbleras av dig som arrangör.
• Stolsrader för en föreläsning: max 100 personer.
• Skrivbordsplatser för LAN (hela plan 2): max 50 st/personer.

Ta del av bilder och möbleringsförslag under Våra lokaler.

ANTAL ARRANGÖRER & MEDHJÄLPARE

Vi rekommenderar att ha 1 ansvarig person / crew per 10-15 besökare. Då blir genomförandet både enklare och säkrare. Vanliga arbetsuppgifter för ett arrangörscrew under ett event kan vara: gå säkerhetsronder, sitta i insläpp och se till att maxantalet inte överskrids, möblering (innan och efter), tekniker (rigga, vara standby under eventet och rigga av), artistvärd, konferencier och så vidare.

BOKNINGAR UTANFÖR VÅRA ÖPPETTIDER

Bokningar utanför våra Öppettider sker alltid i förtroende mellan oss i personalen och dig som bokar/arrangerar. Kravet är att du ska ha anordnat något på Brygghuset tidigare, så att vi vet att det är ordning och reda. Du ska även presentera en hållbar genomförandeplan, teckna ett lokalavtal (18-årsgräns) samt gå igenom våra rutiner för brand och säkerhet.

MAT & DRYCK

I caféet kan du köpa fika, enklare luncher och smörgåsar till rimliga priser. Vi strävar efter ett utbud av ekologiskt och hembakat. Har ni särskilda önskemål eller andra frågor om mat och dryck, går det alltid bra att prata med oss i personalen. Hör av er i god tid om ni har frågor eller vill förbeställa. Vi rekommenderar er att förbeställa om ni är fler än 10 personer. Meddela eventuella matallergier/specialkost. Det går också bra att ringa 033-35 73 92, mejla cafebrygghuset@boras.se​ eller läs mer på cafésidan. Caféet stänger i regel 60 minuter innan stängning. 

Brygghuset är kontantfritt. Betala med kort, Swish eller mot faktura. Lämna faktureringsuppgifter och organisationsnummer. Vid internfakturering inom Borås Stad behöver vi YY-kod och ansvarskod.

GDPR – BILD, FILM & PERSONUPPGIFTER

Allmänna bokare: I samband med att du/ni bokar lokal sparar vi tillsvidare ditt namn, telefonnummer och e-post i vårt bokningssystem. Dels så att vi i personalen kan se när du är inbokad, dels så att vi kan skicka en bokningsbekräftelse med information och tider, eller av annan anledning behöver komma i kontakt med dig/er.

Aktiva användare: Som aktiv användare lagras dina personuppgifter fram till dess att du fyller 30 år. Om du av olika anledningar behöver ha kvar din användare därefter, sparas dina uppgifter tillsvidare.

Ibland kan personer som vistas på Brygghuset även bli tillfrågade om att bli fotograferade eller filmade i syfte att marknadsföra Brygghuset. Vid dessa tillfällen skrivs ett separat samtyckesavtal.

Här kan du ta del av mer information om hur Borås Stad förhåller till GDPR.
https://www.boras.se/pub Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

BRYGGHUSETS LOKALBOKNING

Som en aktiv lokalbokare på Brygghuset kan du logga in med din e-post. Såhär kommer du igång.

» LÄS MER

AVBOKNING

Meddela oss i god tid om ni behöver avboka.
Lokaler: Tel: 033-35 58 55. E-post: brygghuset@boras.se
Mat och fika: Tel: 033-35 73 92. cafebrygghuset@boras.se​ (kostnad kan tillkomma).

FACEBOOK

instagram

NYHETSBREV

Vill du ha koll på vad som händer på Brygghuset? Genom din anmälan ger du tillsvidare Brygghuset ditt samtycke att lagra ditt namn och e-post.