Borås Stad
Do-it-yourself-arenan för ungas innehåll!
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Youtube!
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Youtube!
Do-it-yourself-arenan för ungas innehåll!
Brygghuset
Borås Stad

Om brygghuset

Temp

Brygghuset är en Do-It-Yourself-arena (D.I.Y) för unga från 16 år. Vår KreAktiva verksamhet bygger på att du står för innehållet och vi för lokalerna. Filmkvällar, workshops, konserter, utställningar, pop up stores, möten och fotosessions, är bara några exempel på innehåll som du kan fylla våra lokaler med. Du är också välkommen att bara komma in och fika, träffa kompisar eller ta del av det som händer i huset. Håll utkik i kalendern.

Brygghuset är en enhet inom Fritids- och Folkhälsoförvaltningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Borås Stad.

På Brygghuset finns:
Cafésalen – Ett sal med soffor, bord och stolar, samt en scen med uppkopplad och enkel teknik för exempelvis konserter, föreläsningar eller workshops.
Stora salen – En öppen yta för dans, fotografering, workshops, LAN och föreläsningar.
Mötesrum – 4 st för upptill 16 personer. Dessa kan dessutom bokas och användas för exempelvis studier, utställningar eller videoinspelningar.
Studio 14 – Olika lokaler som är anpassade för eget skapande inom bild, film och ljud.
En bio – En mindre biograf med 32 biofåtöljer där man kan titta på film + lite till.

Alltså: Två våningsplan med anpassningsbara lokaler som kan bokas av dig, för dina idéer och dina besökare/vänner! Ta en titt på våra lokaler.

Brygghuset är 100% alkohol- och drogfritt, samt religiöst och partipolitiskt obundet.

Det är mångfalden som gör brygghuset speciellt

Våra anpassningsbara lokaler kan användas av många till mycket. Vi värnar om att vara en neutral arena där du kan boka in dig upp till 6 st tillfällen per bokning. Vi är alltså inte ett ställe för fasta verksamheter (exempelvis målarkurs varje torsdag kl. 19 under en längre period), även om vi ibland gör undantag. Innehållet varierar därför från dag till dag beroende på vilka idéer som finns hos er som använder lokalerna. Tillsammans utvecklar vi Brygghuset, så att alla ska känna sig nöjda och välkomna.​

Brygghusets verksamhet bygger på Borås Stads Ungdomsråds (webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. / Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) vision om ett "Ungdomens Hus", en önskan som funnits sedan 2004. Oavsett om du bara ville hänga, besöka ett event eller arrangera något eget, så skulle det finnas ett ställe för de lite äldre ungdomarna. I april 2013 öppnade Brygghuset och idag ser vi att det finns betydligt fler anledningar till varför man söker sig till Brygghuset, samt hur viktigt det är att vi i personalen hänger med i samtiden. Vad vill unga använda Brygghuset till, idag och imorgon?

Vår målgrupp – Vilka kan boka?

Du kan boka och skapa eget innehåll på Brygghuset från det år du fyller 16 men ingen är för gammal. Det finns stora fördelar med att integrera vuxna som skapar arrangemang och driver projekt på Brygghuset, vilket bidrar till spännande möten och nätverkande mellan unga och vuxna. För vuxna 30+ ställer vi dock som krav, att du som vill boka lokal kan motivera nyttan som ditt innehåll skapar för vår målgrupp. Läs också mer i vår bokningspolicy.

Vi tackar nej till: privata fester, födelsedagskalas och barnverksamheter samt innehåll som kan innebära dålig säkerhet och/eller som inte ligger i linje med vår bokningspolicy.

Vad kostar det att boka Brygghuset?

Brygghuset är gratis att boka och låna om innehållet skapar nytta för vår målgrupp, unga mellan 16 och 29 år.

Dina idéer är viktiga för oss

Vi lovar att alla som respekterar vår bokningspolicy kan komma med ideér, stora som små om eget innehåll. Om du behöver hjälp med att utveckla dina idéer, kan du alltid vända dig till oss i personalen. Vi har olika erfarenheter och ställer gärna upp som bollplank. Tillsammans tittar vi på hur du kan vara med och fylla vårt fantastiska hus med dina idéer. Använd gärna webbformuläret Presentera din idé, så hör vi av oss.

Do-It-Yourself på Brygghuset, Bryggaregatan 14 i Borås.

FACEBOOK

instagram

NYHETSBREV

Vill du ha koll på vad som händer på Brygghuset? Genom din anmälan ger du tillsvidare Brygghuset ditt samtycke att lagra ditt namn och e-post.