Borås Stad
Do-it-yourself-arenan för ungas innehåll!
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Youtube!
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Youtube!
Do-it-yourself-arenan för ungas innehåll!
Brygghuset
Borås Stad

BOKNINGSPOLICY

TILLFÄLLIGT BOKNINGSSTOPP FÖR VUXNA 30+

Från onsdag 21/11 till och med tisdag 8/1, har vi tillfälligt bokningsstopp för vuxna i våra lokaler.

» LÄS MER 


D.I.Y - DO-IT-YOURSELF PÅ BRYGGHUSET

Du står för innehållet och vi för lokalerna + rådgivning. Du som har bokat lokal ansvarar för att ta emot dina besökare/deltagare samt iordningställa lokalen före och efter, inom den bokade tiden. Anpassa och möblera som du själv vill ha det, så att det blir så bra som möjligt. Våra lokaler kan användas av många till mycket. Alla som vill, inom vår åldersgräns erbjuds möjlighet att boka lokal på Brygghuset. Men vi vill alltid veta vem/vilka ni är och vad lokalen ska användas till.

BRYGGHUSANDAN

Ska respekteras av alla som vistas i huset.
"Tillsammans hjälps vi åt att hålla våra lokaler fria från brottslighet, våld, främlingsfientlighet, kränkningar, extremism, alkohol samt droger och liknande preparat. Vi skapar inte heller innehåll som förespråkar det. Det gäller i skrift, tal, musik, film samt andra medier och uttrycksformer."

ATT TÄNKA PÅ:

• Vi kan inte garantera teknisk personal, men oftast finns vi med och visar er exempelvis hur man kopplar in mikrofoner eller din dator till projektor.

• Vi kan aldrig lova att det är helt tyst och lugnt.

• Väggar och lokaler används ibland till utställningar. Visa hänsyn och njut!

• Vi tackar nej till privata fester.

• Vid skadegörelse ställs alltid du som ansvarig bokare som ersättningsskyldig. Därför är det bra om du som bokar (alternativt målsman) har en giltig försäkring.

ÅLDERSGRÄNSER

Man är mogen för Brygghuset det år man fyller 16 men ingen är för gammal. För barn & unga under 16 år, hänvisar vi till det stora utbud som finns inom Borås Stadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På Brygghuset strävar vi efter att innehållet skapas av och för unga, men vi ser även fördelar i att integrera vuxna som skapar arrangemang och driver projekt på Brygghuset. Läs mer om ålder under Vanliga Frågor - FAQ / Åldersgränser.

KOSTNADSFRITT ELLER LOKALHYRA?

Det ska vara kostnadsfritt och enkelt att boka lokal för unga i åldern 16-29. För vuxna 30+ och unga som är här i tjänsten under arbetstid gäller andra regler. Läs mer i vår Prispolicy.

ANTAL BOKNINGSTILLFÄLLEN

Vi är inte ett ställe för fasta verksamheter som få kan ta del av (exempelvis målarkurs varje torsdag kl. 19 under en längre period). Du kan boka in dig upp till max 6 st tillfällen per bokning. Ibland gör vi dock undantag. Hör av dig om du har frågor!

I ”Studio 14 Sound” och ”Studio 14 Media” kan du boka in dig upp till max 2 st tillfällen per bokning. Ett tillfälle = 4 timmar. Innan din första bokning tecknar du ett studioavtal. Läs mer under Studio 14länk till annan webbplats.

När du har förbrukat dina bokade tider kan du såklart boka nya.

FÖR DIG SOM BARA BEHÖVER ETT RUM

Skicka en förfrågan via Boka ett rum eller Boka bion. Det går också bra att ringa 033-35 58 55, mejla brygghuset@boras.se eller titta förbi och be att få prata med någon i personalen så ser vi om det är ledigt.

FÖR DIG SOM VILL ARRANGERA LITE STÖRRE EVENTS

Använd gärna webbformuläret Presentera din idé. Om du behöver stöttning och hjälp i din planering, ta gärna hjälp av oss i personalen samt S.K.A.P.A-guiden – En eventplanerare framtagen för att inspirera och vägleda dem som arrangerar i grupp.

Alla bokningar måste följa våra krav på säkerhet. Vid stora offentliga arrangemang ställer vi lite högre krav på dig som bokar, men oroa dig inte, vi hjälper dig med tips. Genomtänkt planering och säkerhet hör ihop. Dessutom vill vi alltid godkänna texter och information innan publicering (exempelvis affisch och Facebook-event). 

ANTAL PERSONER

Kan variera beroende på typ av event, hur man möblerar samt vad som händer i övriga delar av huset. Maxgränsen är 150 personer per våningsplan, men ytterst få event rymmer så många personer och samtidigt uppnår våra krav på säkerhet.

Här följer några exempel:

Cafésalen med scen (plan 1). Max 120 personer:
Vanligtvis möblerad för c:a 50 personer. Kan om- och avmöbleras av dig som arrangör. Långbord / sittande: max 80 personer. Stolsrader för en föreläsning eller konsert: c:a 100 personer. Tömd lokal med ståplatser: 120 personer.

Stora Salen (plan 2). Max 120 personer:
Salen är tom när du kommer och möbleras av dig som arrangör.
Stolsrader för en föreläsning: max 100 personer. Bordsmöblering för LAN: max 50 personer.

Läs mer och titta på bilder under Våra lokaler samt ta del av våra möbleringsförslag för att bilda dig en egen uppfattning. Vid stora offentliga arrangemang ställer vi alltid högre krav på dig som bokar, men oroa dig inte, vi hjälper dig med tips. Genomtänkt planering och säkerhet hör ihop. Alla bokningar måste följa våra krav på säkerhet.

ANTAL ARRANGÖRER & MEDHJÄLPARE

Vi rekommenderar 1 crew per 10-15 besökare. Då blir genomförandet både enklare och säkrare. Vanliga arbetsuppgifter för ett arrangörscrew under ett event kan vara: Gå säkerhetsronder, sitta i insläpp (hålla koll så att maxantalet personer inte överskrids), möblering (innan och efter), tekniker (rigga, vara standby under eventet och rigga av), artistvärd, konferencier etc. 

BOKNINGAR UTANFÖR VÅRA ÖPPETTIDER

Bokningar utanför våra Öppettider sker alltid i förtroende mellan oss i personalen och dig som bokar/arrangerar. Kravet är att du ska ha anordnat något på Brygghuset tidigare, så att vi vet att det är ordning och reda. Du ska presentera en hållbar genomförandeplan, teckna ett lokalavtal (18-årsgräns) samt gå igenom våra rutiner för brand och säkerhet.

MAT & DRYCK

Caféet har öppet under Brygghusets öppettider och servar dig som besökare med mat och fika. I utbudet finns bland annat dryck, kakor, enklare luncher och smörgåsar till rimliga priser. Vi strävar efter ett utbud av ekologiskt och hembakat. Har ni särskilda önskemål går det alltid bra att prata med oss i personalen.

Förbeställning / Offert:
Hör av er i god tid om ni har frågor eller vill förbeställa. Vi rekommenderar er att förbeställa om ni är fler än 10 personer. Meddela eventuella matallergier/specialkost. Det går också bra att ringa 033-35 58 55 eller mejla cafebrygghuset@boras.se​.

Brygghuset är kontantfritt. Betala med kort, Swish eller mot faktura. Lämna faktureringsuppgifter och organisationsnummer. Vid internfakturering inom Borås Stad behöver vi YY-kod och ansvarskod.

GDPR – BILD, FILM & PERSONUPPGIFTER

I samband med att du/ni bokar lokal sparar vi ditt namn, telefonnummer och e-post i vårt interna bokningssystem. Dels så att vi i personalen kan se när du är inbokad, dels så att vi kan skicka en bokningsbekräftelse med information och tider, eller av annan anledning behöver komma i kontakt med dig/er. Ibland kan personer som vistas på Brygghuset även bli tillfrågade om att bli fotograferade eller filmade i syfte att marknadsföra Brygghuset.

Här kan du ta del av mer information om hur Borås Stad förhåller till GDPR.
https://www.boras.se/publänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

AVBOKNING

Meddela oss i god tid om ni behöver avboka.
Lokaler: Tel: 033-35 58 55. E-post: brygghuset@boras.se
Mat och fika: cafebrygghuset@boras.se​ (kostnad kan tillkomma).


DELA PÅ SOCIALA MEDIER

FACEBOOK

instagram

NYHETSBREV

Vill du ha koll på vad som händer på Brygghuset? Genom din anmälan ger du tillsvidare Brygghuset ditt samtycke att lagra ditt namn och e-post.