Borås Stad
Do-it-yourself-arenan för ungas innehåll!
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Youtube!
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Youtube!
Do-it-yourself-arenan för ungas innehåll!
Brygghuset
Borås Stad

1/6. YFU SWEDEN WORKSHOP

Kl. 17.00-18.30 | Fri entré | Stora Salen

TempBild

Interkulturell Workshop, föreläsning med interaktiva övningar

Denna workshop i interkulturellt lärande kombinerar föreläsning med interaktiva övningar.

Är du nyfiken på människor från andra kulturer? Vill du veta med om hur du bemöter de skillnader du kan uppleva i mötet med folk från andra kulturer? Då hör du absolut till de som kommer att tycka om workshopen. Syftet med föreläsningen är att lära sig mer om tekniker som kan användas för att få större förståelse för kulturmöten.

Deltagarna uppmuntras till att reflektera kring sin egen vardag, och de lämnar föreläsningen med en ny medvetenhet om de kulturmöten som kan ske i ett samhälle. Tanken är att deltagarna sedan, genom sina nya perspektiv, ska kunna bidra till ett samhälle med ett mer tolerant sätt att förstå andra kulturer.

Föreläsningen hålls av den ideella utbytesorganisationen Youth for Understanding (YFU). YFU grundades 1951 och har sedan dess skickat unga studenter på utbytesår till länder runt om i hela världen. Studenterna interagerar under sitt utbytesår med värdfamiljer, klasskompisar, skolpersonal och många fler. Studenterna förbereds innan och under året för dessa möten med hjälp av pedagogiskt material.

Enligt YFU bör interkulturella erfarenheter inte vara ett privilegium, utan en möjlighet för alla. YFU har genom sina många års erfarenhet av att anordna utbytesår samlat på sig värdefulla lärdomar om hur kulturer möts i samhället, och skapar utifrån det en föreläsning om interkulturellt lärande.

För mer information och föranmälan kontakta Camille Leroy: camille@yfu.se

Arrangeras av: YFU Sweden (Youth For Understanding) med EVS Volontärer.

Övrig information

MER OM YFU SWEDENlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

FACEBOOK EVENTlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


TIPSA EN VÄN OM DETTA!

Vänligen verifiera att du inte är en robot


DELA PÅ SOCIALA MEDIER

FACEBOOK

instagram

NYHETSBREV

Vill du ha koll på vad som händer på Brygghuset? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas när vi har något spännande att berätta.